FJERNAFLÆSNING

Sådan kan du se din forbrugshistorik

Ved hjælp af fjernaflæsningsplatformen Utiliread kan du følge dit forbrug måned for måned. Forbrugsdata sendes løbende fra din forbrugsmåler, op til en koncentrator, som er placeret hhv. på en silo på Langesbjergvej, i en mast på Limfjordsgade og på fjernvarmeværkets akkumuleringstank. Hvis du bor tæt på en af disse, vil du kunne følge dit forbrug helt ned på minutbasis, men bor du længere væk, kan det godt være at opløsningen af data er mindre. Du vil med garanti kunne se mindst en årsaflæsning.

Da din nye vandmåler blev leveret, blev der lagt et klistermærke som det der er vist herunder. På klistermærket er der en QR kode, som du kan scanne med en hvilken som helst QR kode scanner på din telefon. Hvis du ikke har en QR kode scanner på din telefon, kan du blot indtaste URL adressen, som er vist på dit klistermærke – du kommer ind på den samme side, uanset hvilken metode du bruger. Alle husstande har en unik kode, så du kan ikke bruge den der er på det viste mærkat.

1. Start med at indtaste din unikke kode i adresselinjen på din browser. Det kan være Edge, Safari, Google Chrome, Firefox eller lignende. Det er vigtigt at det er i adresselinjen du indtaster din unikke adresse. Du skal altså ikke indtaste den i Google Søgefeltet eller lignende. Herunder er der vist et eksempel på en korrekt indtastet adresse. Vær opmærksom på at der er forskel på store og små bogstaver og de skal indtastes som de står på det udleverede mærkat.

2. Du får nu vist nedenstående side. Det er loginsiden og du skal blot klikke på knappen “Log ind”.

3. Du får nu vist loginmulighederne. Første gang du skal logge på, er anderledes end fremover. Det skyldes at du skal tilknyttes som ejer af forbrugsstedet.

Hvis du blot ønsker at logge ind en enkelt gang, uden at blive tilknyttet som ejer af forbrugsstedet, kan du vælge “Fortsæt som gæst”. Hvis du ønsker at kunne logge ind og følge med i dit forbrug, nemt og hurtig fremover, skal du vælge enten at logge ind med din Facebook bruger eller din Google bruger. Så bliver din bruger på enten Facebebook eller Google tilknyttet som ejer af forbrugsstedet og derfor kan du benytte denne bruger til at logge på fremover.

4. Vælg login med enten Facebook eller Google. Gå derefter ud og aflæs din vandmåler. Du skal aflæse alle decimalerne også. Du skal indtaste aflæsningen som vist på skærmbilledet til højre herunder. Det er for at bevise at du har fysisk adgang til den pågældende måler.

Klik derefter på knappen “Bekræft”.

6. Du er nu logget ind og kan følge dine forbrugsdata. Fremover kan du blot gå ind på adressen som står på dit mærkat og logge ind med din Facebook eller Google konto. Du behøver altså ikke at skulle have fysisk adgang til måleren. Skærmbilledet du ser, skulle gerne ligne nedenstående.

Når du fremover skal logge ind og fjernaflæse din vandmåler skal du blot logge på: https://app.utiliread.com .